Lääke

NICOTINELL MINT imeskelytabletti 2 mg 96 fol

Nicotinell Mint -imeskelytabletti sisältää vaikuttavana aineena nikotiinia. Nicotinell -imeskelytabletteja käytetään apuna tupakoinnin lopettamisessa vähintään 18 vuotta täyttäneillä henkilöillä.
Vaikuttava aine:
nikotiini
Pakkauskoko:
96 fol
Markkinoija:
Haleon Finland Oy
Tämän tuotteen ostaminen edellyttää 18 vuoden ikää. Ikä varmistetaan kirjautuneilta asiakkailta automaattisesti, kirjautumattomilta asiakkailta edellytetään ostoskori-vaiheessa vahvaa sähköistä tunnistautumista.
Tilattavissa, tuotetta tulossa varastoon
29,92 €
Tupakkariippuvuuden hoito nikotiinin vieroitusoireita ja tupakanhimoa lievittämällä ja siten tupakoinnin lopettamisen tai tupakoinnin tilapäisen vähentämisen helpottaminen henkilöillä, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin. Tavoitteena on tupakoinnin pysyvä lopettaminen.
Nicotinell Mint 2 mg -imeskelytabletti on tarkoitettu tupakoitsijoille, joilla on vahva tai hyvin vahva nikotiiniriippuvuus ja tupakoitsijoille, joiden tupakoinnin lopettaminen on aikaisemmin epäonnistunut nikotiinikorvaushoidon avulla.
Aloitusannos määritetään yksilöllisesti potilaan nikotiiniriippuvuuden perusteella
Yksi imeskelytabletti laitetaan suuhun, kun tupakan tarve tuntuu voimakkaana
Aluksi yksi imeskelytabletti joka tai joka toinen tunti. Normaaliannos on 8-12 imeskelytablettia vuorokaudessa
Suurin vuorokausiannos 2 mg:n imeskelytabletteja käytettäessä 15 imeskelytablettia.
Antotapa: Imeskelytablettia imeskellään kunnes maku tuntuu voimakkaana
Sen jälkeen imeskelytabletin annetaan levätä posken ja ikenen välissä
Kun maku heikkenee, imeskely aloitetaan uudelleen
Imeskelyrutiini on yksilöllinen ja sitä toistetaan kunnes imeskelytabletti on kokonaan liuennut (noin 30 minuuttia)


Katso tarkka hoitosuositus sekä annostelu- ja vahvuuden valintataohjeet pakkausselosteesta
2mg nikotiini
Samanaikainen happamien nesteiden, kuten kahvin tai virvoitusjuomien nauttiminen voi vähentää nikotiinin imeytymistä suun limakalvolta. Näiden juomien nauttimista 15 minuutin aikana ennen imeskelytabletin ottamista tulee välttää.


Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Nicotinell Mint -imeskelytabletti voi aiheuttaa samanlaisia haittavaikutuksia kuin tupakoimalla saatu nikotiini.
Yleisiä haittavaikutuksia ovat heitehuimaus, päänsärky, yskä ja unettomuus (nämä saattavat johtua myös tupakoinnin lopettamisen jälkeisistä vieroitusoireista), pahoinvointi, nikotus, ilmavaivat, oksentelu, suutulehdus, epämiellyttävä tuntemus suussa, ylävatsakipu, ripuli, suun kuivuminen, ummetus, nielutulehdus, nielun ja kurkunpään kipu
Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa
Nikotiini vaikuttaa sikiöön. Raskaana olevia naisia kehotetaan ensiksi lopettamaan tupakointi ilman nikotiinikorvaushoitoa. Jos tämä ei onnistu, nikotiinikorvausvalmisteita tulee käyttää vain terveydenhuollon ammattilaisen neuvojen mukaisesti.
Nikotiini erittyy äidinmaitoon. Tästä syystä imeskelytablettien käyttöä, samoin kuin tupakointia imetysaikana tulee välttää. Ellei tupakoinnin lopettaminen onnistu, imeskelytablettien käyttö imetysaikana tulee aloittaa ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisen neuvosta.
Katso tarkemmat ohjeet raskauden ja imetyksen aikaisesta käytöstä pakkausselosteesta
Huoneenlämpö (+15C - +25C)